“DOĞAL YAŞAM SİZİ BEKLİYOR”

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yatırımı ile gerçekleştirilen Bademler Tarımsal ve Kalkınma Kooperatifi tarafından işletilen “Doğal Yaşam Köyü” kentlileri kırsal yaşamla buluşturmaya devam ediyor. İçinde bungalov evlerinin, üretim yerlerinin, yürüyüş ve bisiklet yollarının bulunduğu "Doğal Yaşam Köyü",  köy yaşamıyla iç içe olmak isteyen tüm vatandaşları Bademlere davet ediyor.

Geleneksel köy yaşamının sunulduğu Doğal Yaşam Köyü’nde vatandaşlar lezzetli ürünleri üretip, doğayla iç içe, şehrin stresinden uzak keyifli bir tatil yapma imkânı kazanıyor. Köye kurulan meydanda, kooperatifin ürünleri ile birlikte konaklamalı ziyaretçilerin işleme atölyelerinde ürettikleri ürünler ve çevredeki diğer kooperatiflerin ürünleri satışa sunuluyor. Köyde halı dokumacısından çiftçisine, tohum üreticisinden organik lezzetlerin pazarlanmasına kadar her adımda kooperatif çalışanlarını görmek mümkün.

 

KEYİFLİ ATÖLYELER

Doğal Yaşam Köyü’nün içerisinde yer alan Kıl Çadır da halı kilim üretimi yapılıyor. Köyde tatil yapacak konuklar isterlerse bu atölye çalışmasına katılabilir, kendi kilimini, çantasını, süs eşyası kendi yapabilir. Konuklar isterlerse yöreye ait köy ekmeğini taş fırında yapabiliyor. Mutfak Atölyesinde ise değişik yemek ve hamur işleri yapımı öğretiliyor. Bademler Köyünün tarihten gelen önemli kültürlerinden tahta işçiliğine ait atölye ise özel bir öneme sahip. Süs eşyası olarak yapılan ahşap oyuncakların yanı sıra, kültürümüzde yer alan tel dolap ve benzeri çalışmalar dikkat çekiyor.

 

Bademler Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever; “Konuklarımıza çiçek, sebze ve meyve üretimiyle, burada bulundurduğumuz hayvanlarımızla tam anlamıyla bir doğal yaşam sunuyoruz. Köyümüzde kalanlar, doğayla iç içe, alanımızda yer alan gölet çevresinde yürüyüş yapıp, mutfağımızdaki doğal ürünlerle günlerini geçirme şanslarına sahipler. Ayrıca Doğal Yaşam Köyü’müzde kurduğumuz marketimizden Türkiye’nin her yöresindeki Kooperatiflerimizin ürettiği sağlıklı ürünleri satıyoruz. Ülkemizin en önde gelen yerli tohum buğdayından, zeytinyağına, etinden, yoğurduna Kooperatiflerimizin ürünlerini bulunduruyoruz. Köyümüzün önemli bir özelliği de oluşturduğumuz toplantı salonuyla küçük grupları, şirketlerin, kurumların çalışmalarına zemin hazırlamamız. Doğal Yaşam Köyü iş toplantılarının da önümüzdeki dönemlerde tercih edilen bir mekânı olacak diye düşünüyoruz” dedi.  Bademler Doğal Yaşam Köyü’nün Türkiye’ye örnek olacak bir model ile hizmete başladığını belirtti. Doğal Yaşam Köyü’ne tüm vatandaşları günü birlik veya konaklamalı olarak davet eden Sever; “Köylerimizin üretim gücünü arttırması bizi de mutlu ediyor. Bademler Doğal Yaşam Köyü, köyümüze ve köylümüze önemli yararlar sağlayacak” dedi.

 

 

Covid-19 Önlemleri kapsamında; Bademler Doğal Yaşam Köyü ekibi Covid-19 salgın sürecinde yeni normaller ile birlikte yaşamın devamı için, doğal yaşam köyünü ziyaret eden herkesin,  konaklayan her bir bireyin sağlığı ve huzuru, her zaman önceliği olduğunu belirtiyor. Bu doğrultu da çalışmalarını ve ev düzenlemesinde bazı değişikliklere gitmişler.

  • Gelen her konuğuna giriş esnasında temassız ateş ölçümü uygulanmakta.

•   Her evde maske – kolonya – dezenfektan gibi koruyucu malzemeler bırakılmış durumda.

• Evlerin hepsi girişten önce ve konuk ziyaretlerinden sonra, düzenli ve detaylı bir şekilde,  standartlara uygun bir şekilde temizlenmekte, nevresim ve çarşaflar her giriş – çıkışta değiştirilmekte ve yıkanmakta,  günlük oda temizliği konukların istediği aralıklarla gerçekleştirilmektedir.

•  Ortak mutfak alanımızda sosyal mesafe kurallarına uyarak hizmet verip tüm temizlik ve dezenfektasyon kurallarına da uyuyor.

Yeni ziyaretçi kabul edilmeden önce konaklayacağınız ev 24 saat konaklamaya kapatılır.

 

02Eylül

Okunma

ÇALIŞMA ALANLARI

Atölyeler, kafeterya, kooperatif ürünleri pazarı ..