İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bademler’de kurduğu Doğal Yaşam Köyü kentlileri kırsal yaşamla buluşturacak. Ziyaretçiler birbirinden lezzetli en doğal ürünleri üretecek, doğayla iç içe olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla’ya bağlı Bademlerde’ki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arazisine kurduğu içinde bungalov evler, üretim parselleri, yürüyüş ve bisiklet yollarının bulunduğu ‘Doğal Yaşam Köyü’ ile üreticileri ekoturizmle tanıştırdı.

Geleneksel köy yaşamını turizme açan Büyükşehir’in yeni projesi hem kırsaldaki istihdam ve üretim olanaklarını artırmayı, hem de yerli ve yabancı turistleri doğal, sağlıklı ve geleneksel üretim metotlarıyla tanıştırarak kırsal yaşamla buluşturmayı hedefliyor. Doğal Yaşam Köyü sayesinde ‘kentliler’ köy yaşamıyla iç içe olacak, sütünden yumurtasına, enginarından ekmeğine kadar tüketeceği pek çok lezzeti en doğal bir biçimde üretecek.

Türkiye’ye örnek

İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, ekoturizm alanındaki gelişmeye katkı sağlayacak Doğal Yaşam Köyü kapılarını ilk olarak turizm sektörünün temsilcilerine açtı. Başkan Kocaoğlu ve Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Sever’in de katıldığı geziyle bölgeyi yakından tanıma fırsatı bulan turizmciler, projenin kırsa turizmde öncü olacağını, yerli ve yabancı turistlerin doğayla iç içe olmanın keyfini yaşayacağını, Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

4 milyon liralık yatırım

4 milyon liralık yatırımla kurulan Doğal Yaşam Köyü’nde konuklar, doğanın eşsiz güzelliklerini ağaçların arasında gizlenmiş bungalovlarda izlerken, deneyimli üreticilerden salça, tarhana, reçel, turşu ve köy ekmeği gibi ürünlerin yapımını öğrenecek, kerpiç atölyesinde köy fırını ve hayvan barınakları için kerpiç dökecek.

Organik ürünler de satılacak.

Doğal Yaşam Köyü’ne kurulan meydanda, kooperatifin ürünleri ile birlikte konaklamalı ziyaretçilerin işleme atölyelerinde ürettikleri ürünler ve çevredeki diğer kooperatiflerin ürünleri satışa sunuluyor. Köyde

halı dokumacısından çiftçisine, tohum üreticisinden organik lezzetlerin pazarlanmasına kadar her adımda kooperatif çalışanlarını görmek mümkün. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal turizmde önemli bir adım olacak bu modeli kentin farklı bölgelerinde de uygulayacak.

06Ocak

Okunma

ÇALIŞMA ALANLARI

Atölyeler, kafeterya, kooperatif ürünleri pazarı ..