Urla'daki Doğal Yaşam köyü eko-turizm için ilk örnek

Yerelde kalkınmayı sağlamak amacıyla projeler üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi Urla Bademler'deki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arazisine, içinde bungalov evler, üretim parselleri, yürüyüş ve bisiklet yollarının da bulunduğu "Doğal Yaşam Köyü" kurdu. İlk uygulamayla üreticilere “ekoturizmin” yolunu açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu köyleri kentin farklı bölgelerinde de uygulayacak.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eko-turizm alanındaki ilk örnek olan "Doğal Yaşam Köyü”nü önce turizmcilere tanıttı. Seyahat acentası yöneticilerine köyü anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu’na Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Sever de eşlik etti. 

Geleneksel köy yaşamının sunulduğu Urla Bademler'deki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arazisinde, konaklamanın yapılabileceği bungalov evler, üretim parselleri, yürüyüş ve bisiklet yolları buluyor. Bu yeni projeyle belediye, kırsaldaki istihdam ve üretim olanaklarını artırmayı, hem de yerli ve yabancı turistleri doğal, sağlıklı ve geleneksel üretim metodlarıyla tanıştırarak kırsal yaşamla buluşturmayı hedefliyor. 

Konaklama da yapılabilecek.

Yaklaşık 315 dekar alan üzerine 4 milyon liralık yatırımla kurulan Doğal Yaşam Köyü’nde yaklaşık 10 bin adet ağaç, çiçek üretim seraları, soğuk hava deposu, fide dikim bölümü ve idari binalar yer alıyor. Konaklamalı ziyaretçiler için ayrıca 10 adet bungalov ev, üretim parselleri, yürüyüş ve bisiklet yolları da bulunuyor.

Köyün konukları, doğal ortamın tadını çıkarırken, Bademler'in deneyimli üreticilerinden salça, tarhana, reçel, turşu ve köy ekmeği gibi ürünlerin yapımını da öğrenebilecek. Kerpiç atölyesinde köy fırını ve hayvan barınakları için kerpiç döküp, kooperatifin çiçek seralarındaki üretim sürecine katılabilecek. Köyde zeytin toplayıp kooperatifin taş kırım zeytinyağı fabrikasında zeytin sıkımı da yapabilecek. Bu çalışmalarda kent insanının hem doğayla, tarımsal üretimle ve köy yaşamıyla buluşması hem de tarımsal üretimi ve köyün geleneksel kültürünü öğrenme ve deneyimleme olanağı sağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal turizmde model olacak bu köyleri kentin farklı bölgelerinde de uygulayacak.

Urla Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin işletmesini yapacağı köyde bulunan 10 adet bungalov evde kalmak isteyenler 0232 776 60 04 / 0232 776 60 03 nolu telefonlardan rezervasyon yaptırabiliyor.

06Ocak

Okunma

ÇALIŞMA ALANLARI

Atölyeler, kafeterya, kooperatif ürünleri pazarı ..